RGB Lamps udviklingskæde

Produktfornyelse

Produktfornyelsen er som hovedregel teknologi drevet, hvis der tages udgangspunkt i RGB udvikling. Produktudvikling hos leverandørerne følges af RGB og forbedringer indbygges i RGBs pærer. Produktfornyelse kan også forekomme i producent ledet, hvilket betyder ændringer og tilpasninger i indbygnings pærerne.

Nyt produkt

Nye produkter er næsten altid kundedrevet. Her er der to hovedforløb. Slutbruger/designer/rådgiver er i kontakt med lampeproducenten, sammen udvikler de lampen og kontakter RGB for at de kan udvikle den rette pærer. Det andet forløb er at RGB inddrages fra starten så de er med i hele udviklingsforløbet.

Producent og designer kender ikke altid begrænsningerne i LED teknologien. Det første forløb giver derfor ofte problemer, fordi samspillet mellem lampe, pærer og det belysningsmæssige formål ikke hænger sammen.

Er RGB med i udviklingsforløbet fra starten, er det muligt at udvikle en pære, der er i overensstemmelse med både det belysningsmæssige og lampens design, hvis lampens design på samme tid tilpasses de muligheder og begrænsninger, der er i diodepærer.

Af Merete Nørby, TI, 2008

Websitet redigeres af Roskilde Universitet i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, Teknologisk Institut, PP-consult, Syd-tek og Bjørn Axelsen ApS. Koordinator: Inger Stauning, RUC, is (a) ruc .dk